Koprani otvorili 3. Novosadske pozorišne igre

Treće Novosadske pozorišne igre otvorene su večeras u Pozorištu mladih, u maniru kakav i dolikuje međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i mlade. Otvorila ih je majušna Sara Ilić, jednaestogodišnja polaznica Dramskog studija Pozorišta mladih, koja je očaravajuće šarmantno pozdravila goste i pozvala ih da zajedno zakorače u narednih sedam festivalskih dana, u kojima ih čekaju važne pozorišne priče...

PBL 8496

Sve goste prethodno je pozdravio Aleksandar Ćurčić, v.d. direktora Pozorišta mladih, kome je u engleskoj verziji pozdrava asistirao glumac Aleksa Ilić. 

PBL 8504

Usledila je predstava gostiju iz Kopra koji su izveli “Dnevnik Ane Frank”, kakav do sada nije viđen u Novom Sadu. Priču koju znamo od detinjstva, jer smo je čitali kao školsku lektiru, ili smo je često gledali i na našim pozorišnim scenama, prvi put smo videli u plesnoj verziji, u odličnoj režiji Renate Vidič. Bol koji se pleše i čežnja za uskraćenom slobodom - sve to na vrhovima prstiju, dodatno su doprineli snažnom utisku koji su ostavili koparski umetnici.

Dnevnik Ane frank 3

Zbog toga su zasluženo dobili gromoglasan i dug aplauz publike.

Koprani, bravo!

Neka se pripreme Beograđani, koje gledamo sutra...

Fotografije s otvaranja: S Doroški

Fotografija predstave "Dnevnik Ane Frank": J. Varmuž