Mladi kritičari: "Grad svetlosti"

Mnogo truda i rada uloženo je u predstavu o svetlu grada Kragujevca „Grad svetlosti“ Pozorišta za decu i mlade, Kragujevac. Svetla ovog grada su duše svih njegovih stanovnika. Predstava je poučna i zanimljiva. Bavi se svakodnevnim događajima u gradu i to na interesantan način, kroz makete važnih gradskih institucija i zgrada, i kroz svetlost.

WhatsApp Image 2023 12 01 at 16.50.49 2

Zanimljivo je gledati sve male građevine napravljene od kartona, metala, svetla... Najviše nam se svidela scena sa fabrikom „Zastava“, jer nas je naučila da ne smemo da zagađujemo prirodu. Preporučujemo predstavu svim Kragujevčanima, ali i stanovnicima drugih gradova. Kada bi se predstava „Grad svetlosti“ radila u Novom Sadu, svetla grada koje bismo mi izdvojili su: svetla pozorišta, svetlo na Petrovaradinskoj tvrđavi, fenjeri u Dunavskom parku.

 Sara Ilić i Stefan Zorić, mladi kritičari Novosadskih pozorišnih igara

"Gledali smo predstavu „Grad svetlosti“ koja na zanimljiv, ponekad i komičan, način predstavlja život i bitne događaje u gradu Kragujevcu. Postavka predstave je veoma interesantna i drugačija. Podstiče interesovanje za učenje o prošlosti grada. Predstava je veoma inspirativna i priča njenog stvaranja pokazuje snagu ljudske volje i znatiželje. Preporučili bismo svakome da vidi ovu neverovatnu predstavu.

 Mila Miladinović i Aleksa Šajin