Foto: D. Obrić

Sonja Petrović

Rediteljka Sonja Petrović diplomirala je multimedijalnu režiju na AU Novi Sad, a  masterirala pozorišnu i radio režiju na FDU Beograd. Režirala je predstave za decu, mlade i odrasle u BiH, Srbiji i Sloveniji, koje su nagrađivane na Sterijinom pozorju, Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, Međunarodnom festivalu pozorišta za decu Subotica, Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, Borinim pozorišnim danima, festivalu “Koljada plays” u ruskom Jekaterinburgu, te  sanktperburškoj Artokraini... Njena predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin?" osvojila je više od 40 nagrada, a učestvovala je i na prestižnom festivalu mladih reditelja „Fast forward” u nemačkom Drezdenu. Nagrade za režiju Petrović je osvojila na nizu festivala, dobitnica je i godišnjih nagrada SNP-a i NP "Toša Jovanović", Zrenjanin, a pored, toga, direktorka je bačkopalanačkog Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, za koji je 2022. godine dobila Oktobarsku nagradu. Jedna je od osnivačica  Regionalne platforme za razvoj i afirmaciju pozorišta za decu i mlade "Od malih nogu", koja se bori za bolji status i kvalitet stvaralaštva za decu i mlade. Članica je IO mreže za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ Srbija. U svom radu se najčešće bavi temama detinjstva, ekologije i ljudskim pravima.  

Marija Radovanov

Marija Radovanov je glumica, stalni član ansambla pozorišta mladih. Rođena u Kragujevcu 1984. godine, gde je završila gimnaziju i bila član Dramskog studija Doma omladine. Nakon završenih studija glume na novosadskoj Akademiji umetnosti u klasi prof.

Zdenka Lacina Pitlik

Zdenka Lacina Pitlik je vanredni profesor na Akademiji za umjetnosti i kulturu u Osijeku, te poznati hrvatski kostimograf. Završila je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smer dizajna tekstila i odeće kao diplomirani viši modni dizajner 2004. godine.